Homework – Adding Money

This week we have started adding some money amounts together. We have looked adding the dollars first, the cents second and then adding the two together to find the total amount.

For example if we were adding $2.60 + $3.70, we could say $2 + $3 = $5 and .60c + .70c = $1.30. We can then add these two amounts together. $5 + $1.30 = $6.30

For your homework this week, use the catalogue to add up how much it would cost to buy the following items:

1. Party pies + hot dog

2. Party pies + sauce

3.Spaghetti bolognaise + hot dog

IMG_2586

12 thoughts on “Homework – Adding Money

  1. 1.30 +3.50 =
    30 + 50=80
    80 + 4=480
    130+30=
    1+0=1
    30+30=60
    1+ 60 = 160
    490 + 350=
    4+3=7
    90+50=140
    7+140=840

  2. 1. Party pies + hot dog

    2. Party pies + sauce

    3.Spaghetti bolognaise + hot dog

    ————————————-
    Party pies = $1.30

    Hot dog = $3.80

    $1 + $3 = $4

    $30c + $80c = $1.20

    $4 + $1.20 = $5.20
    —————————————–
    Party pies = $1.30

    Sauce = $30c

    $1 + $0 = $1

    $30c + $30c = $60c

    $1 + $60c = $1.60
    ———————————————–
    Spaghetti bolognaise = $4.90

    Hot dog = $3.80

    $4 + $3 = $7

    $90c + $80c = $1.70

    $7 + $1.70 = $8.70
    ————————————

  3. 1.30 + 3.00 =
    1.00 + 3.00 = 4.00
    30 + 0 = 30
    4.00 + 30 = 4.30

    1.30 + 30 =
    1.00 + 0 = 1.00
    30 + 30 = 60
    1.00 + 60 = 1.60

    4.90 + 3.80 =
    4.00 + 3.00 =7.00
    80 + 90 =1.70
    7.00 + 1.70 =8.70

  4. 1.30 +3.50 =
    30 + 50=80
    80 + 4=480
    130+30=
    1+0=1
    30+30=60
    1+ 60 = 160
    490 + 350=
    4+3=7
    90+50=140
    7+140=840

  5. 1.30 +3.50 =
    30 + 50=80
    80 + 4=480
    130+30=
    1+0=1
    30+30=60
    1+ 60 = 160
    490 + 350=
    4+3=7
    90+50=140
    7+140=840

  6. 1.30 + 3.00 =4.30
    1.00 + 3.00 = 4.00
    30 + 0 = 30
    4.00 + 30 = 4.30
    1.30 + 30 =1.60
    1.00 + 0 = 1.00
    30 + 30 = 60
    1.00 + 60 = 1.60
    4.90 + 3.80 =
    4.00 + 3.00 =7.00
    80 + 90 =1.70
    7.00 + 1.70 =8.70

  7. Party pie + hot dog =
    1.30 +
    3.50=
    $4.80

    Party pie + sauce=
    1.30+
    0.30=
    $1.60

    Spaghetti bolgenese + hotdog=
    3.50+
    4.90=
    $8.40

  8. $3.50+$1.30=$4.80
    3+1=4
    50+30

    $1.30+.30c=$1.60
    .30c+.30c=.60c

    $4.90+$3.50=$8.40
    4+3=7
    .90c+.50c=$1.40

  9. Party pies and Hot dogs

    $3.50+1.30=4.80
    3+1=4
    50+30=
    $4.80
    ——————————-
    Party pies and sauce

    $1+0=1
    30+30 c = 60=
    $1.60
    ——————————–
    Spaghetti bolganaise and hotdog

    $4.90+$3.50=$8.40
    90 c + 59 c =$1.40.
    —————————————————-

  10. 1. Party pies + hot dog
    $1.30+$3.50
    $ 1+3=4
    C 30+50=80
    $ 4.80

    2. Party pies + sauce
    $1.30+30c
    $ 1+0=1
    C 30+30=60
    $1.60

    3.Spaghetti bolognaise + hot dog
    $3.50+$4.90
    $ 3+4=7
    C 90+40=1.40
    $ 8.40

  11. 1) party pies + hot dog
    $1.30 + $3.50
    1+3=4
    30+50=80
    4+80=
    $4.80

    2) part pies + sauce
    $1.30 + .30c
    1+0=1
    30+30=60
    1+60=
    $1.60

    3) spaghetti bolognaise + hot dog
    $3.50 + $4.90
    3+4=7
    50+90=1.40
    7+1.4=
    $8.40

  12. 1. Party Pies – $1.30 + Hot Dog – $3.50 = $4.80

    $1 + $3 = $4

    .30c + .50c = .80c

    $4 + .80c = $4.80
    ———————————
    2. Party Pies – $1.30 + Sauce – .30c = $1.60

    .30c + .30c = .60c

    $1 + .60c = $1.60
    ———————————-
    3.Spaghetti Bolognaise – $4.90 + Hot Dog – $3.50 = $8.40

    $4 + $3 = $7

    .90c + .50c = $1.40

    $7 + $1 = $8

    $ 8 + .40c = $8.40

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s